Pärnus pidasid aru Balti riikide keskkonnaministrid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus lõppes eile kahepäevane arupidamine, kus omavahel kohtusid Balti riikide keskkonnaministrid Keit Pentus, Raimond Vejonis ja Gediminas Kazlauskas.

Balti ministrite nõukogu keskkonnakomitee raames Ammende villas toimunud kohtumise keskmes oli looduskaitse ja ühtse põllumajanduspoliitika rohelisemaks muutmine.

Leedu esindaja andis ülevaate läbirääkimistest Euroopa Komisjoniga üleeuroopalise loodushoiualade võrgustiku Natura alade üle. Eesti esindaja keskendus merestrateegia raamdirektiivi nõuete rakendamisele ja merekeskkonna kaitsele.

Arupidamisel käsitleti Euroopa Liidu veepoliitikat ja piiriülest koostööd ning kuulati Eesti keskkonnaministeeriumi korraldatud kolmepoolse kliimaseminari kokkuvõtet.

Kohtumise avapäeval tutvustas Pärnu linnapea Toomas Kivimägi Eesti, Läti ja Leedu keskkonnaministrile suvepealinna.

Ministrid ja neid saatvad isikud ei jäänud ainult villa seinte vahele, vaid matkasid peamiselt Häädemeeste valda jääval Luitemaa looduskaitsealal Tolkuse raba 2,2 kilomeetrisel laudrajal ja võtsid jutuks piiriülese looduskaitse ja koostöö.

Keit Pentus andis keskkonnaameti esindajale Agu Leivitsale samas üle sertifikaadi, mis kinnitab, et Luitemaa looduskaitseala on arvatud Ramsari konventsiooni kohaselt rahvusvahelise tähtsusega märgalade hulka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles