Pärnu on saanud augustis vihma juba kahe kuunormi jagu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lõppev kuu on Pärnus olnud sademeterohke – Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmetel on Pärnus lõikuskuul mõõdetud juba kahe kuunormi jagu sademeid.

Enne kuu viimast päeva mõõdeti Pärnus augustikuu sademete hulgaks 144 millimeetrit ehk täpselt kaks korda rohkem kui kuu norm.

Eriti vihmarohke oli teisipäev, kui Pärnu ilmajaamas mõõdeti sademete hulgaks 53 millimeetrit. Suur osa sellest tuli maha öötundidel.

Lõikuskuu on Pärnus tavapärasest vihmasem olnud ka eelmistel aastatel, mil sademete hulk ületas samuti kuu normi. Mullu augustis mõõdeti suvepealinnas sademete hulgaks 122,8 millimeetrit ja üle-eelmisel aastal 92 millimeetrit.

Augutikuu keskmine sademete hulk Pärnus on 72 millimeetrit. Veelgi suurem kuu norm on pikaajalise kuu keskmise sademete hulga järgi Pärnus juulis ja oktoobris (78 millimeetrit) ja novembris (75 millimeetrit).

Kuu keskmist sademete hulka arvestatakse 30 aasta kuu keskmise sademete hulga järgi. EMHI võtab aluseks keskmise sademete hulga aastatel 1971 kuni 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles