Epp Klooster lahkub Pärnu linnavolikogust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnavolikogu aseesimees Epp Klooster otsustas abikaasa vastu esitatud süüdistuste tõttu oma volitused linnavolikogus peatada.
Pärnu linnavolikogu aseesimees Epp Klooster otsustas abikaasa vastu esitatud süüdistuste tõttu oma volitused linnavolikogus peatada. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavolikogu aseesimees Epp Klooster palus oma tegevuse volikogus isiklikel põhjustel kuueks kuuks peatada, kuus kuud hakkab jooksma hetkest, mil valimiskomisjon avalduse rahuldab.

“Pean kõige olulisemaks väärtuseks perekonda ja väga tähtsaks pereliikmete toetamist ka kriisisituatsioonides. Kahjuks on minu poliitikas, eriti just kohalikus poliitikas aktiivne tegutsemine põhjustanud juba mõnda aega mu mitte milleski süüdi olevatele pereliikmetele ja teistele lähedastele põhjendamatuid ja ebaõiglasi emotsionaalseid üleelamisi ja kannatusi,” kirjutas Klooster avalduses, mille ta eile keskpäeval alanud volikogu istungil ette luges.

Klooster lubas, et ka oma edaspidises tegevuses keskendub ta nii sotsiaalsete probleemide ennetamisele kui nende lahendamisele. “Sotsiaalsed probleemid on üks-üheses suhtes ühiskonna või keskkonna kui terviku tervisega. Kui ühiskond on haige, on haiged tema liikmedki,” ütles Klooster, lubades rakendada kogu oma jõu ühiskonna tervendamisele.

Pärnu linnavolikogu esimees Vahur Mäe tänas Kloostrit volikogus tehtu eest.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Epp Kloostri abikaasat Jaan Kloostrit 1,5 miljoni krooni suuruses käibemaksupettuses ja alkoholi käitlemise korra rikkumises. Kloostrite kodunt leiti 1017 pudelit maksumärgita alkoholi.

Jaan Klooster süüdistustega ei nõustu, 22. septembril toimub Pärnu maakohtus kriminaalasja arutamises eelistung.

Linnasekretär Tiina Rohti sõnutsi koguneb Pärnu linna valimiskomisjon Kloostri avaldust arutama järgmisel nädalal. Kloostri volituste peatudes võib volikogu liikmeks saada Valter Parve, kuid kas Parve seda soovib, pole teada.

Volikogu aseesimehena esindas Klooster sotsiaaldemokraate, üht Pärnu võimuliidupartnerit. Volikogu ees seisab nüüd valik, kas valida uus aseesimees või jätkata kahe aseesimehega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles