Nomenklatuuri villa uut omanikku ei leidnud

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus Mere puiestee 12 asuv riigi kinnisvara aktsiaseltsile (RKAS) kuuluv villa eilsel enampakkumisel uut omanikku ei leidnud. RKAS küsis üle 4200ruutmeetrisel krundil paikneva 600ruutmeetrise kinnistu eest 350 000 eurot.

RKASi kommunikatsiooni- ja turundusjuht Madis Idnurm ütles, et kinnistu vastu tunti küll huvi, kuid kuna pakkumisi ei esitatud, kavatseb RKAS kinnistu lähiajal uuesti müüki panna.

Ammende villast üle tee asuv hoonekompleks valmis 1912. aastal jõuka laevakompanii omaniku Caroline Schmidti tellimusel. Kinnistul on veel kaks väiksemat elamut, millest üks oli kunagi teenijate ja abihoone. Majad projekteeris Pärnu arhitekt Erich von Wolffeldt.

“Nõukogude riigikorra ajal kasutasid Mere puiestee 12 hoonekompleksi puhkuse veetmiseks Eesti NSV ministrite nõukogu ja teised nimekad nomenklatuuri kuulunud seltsimehed, kelle musti Tšaikasid ja Volgasid linlased sagedasti villa ees peatumas näha võisid. Iseseisvumise järel täitis maja kohati majutusfunktsiooni, kuid viimastel aastatel on ta seisnud tühjana,” teadis Idnurm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles