Pärnu uimastiennetusprojekt sai sajaprotsendilise toetuse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linnavalitsuse esitatud projektitaotlus, mille järgi on plaanis luua Pärnus toimiv ja järjepidev uimastiennetussüsteem, sai Põhjamaade ministrite nõukogu stipendiumiprogrammist sajaprotsendilise toetuse.

Pärnu linnavalitsus on sõlminud koostöölepingu noorte õigusrikkumiste ennetamiseks ja vähendamiseks Lääne politseiprefektuuri, Lääne ringkonnaprokuratuuri ja Pärnu maakohtuga.

Õppevisiidil Rootsi ja Norrasse osalevad laste ja noortega töötavad spetsialistid linnavalitsuse sotsiaal- ja haridusosakonnast, munitsipaalpolitseist, politseinikud, prokurör, kriminaalhooldaja, õppenõustamiskeskuse spetsialistid ja lastepsühhiaatrid. Nende spetsialistide koostööna peabki Pärnus valmima järjepidev uimastiennetussüsteem, ütles Pärnu linnavalitsuse haridusosakonna noorsootöö spetsialist Kadi Kalmus.

Õppevisiit toimub järgmise aasta veebruaris. Rootsis külastatakse Gävle linna uimastipreventsioonikeskust, Norras Bergeni uimastiennetusasutusi.

Tutvutakse sealsete pikaajaliste ennetusprogrammidega koolides ja lastevanemate hulgas, erinoorsootööga kohalikul tasandil.

Projekti kogumaksumus on 220 862 krooni, millest Põhjamaade ministrite nõukogu rahastab 140 750 krooni ulatuses. Pärnu linnavalitsuse kanda jääb 52 992 krooni, ülejäänud osa tuleb Pärnu maavalitsuselt ja Lääne politseiprefektuurilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles