Pärnu väärikate ülikooli eestvedaja pälvis eakate festivali tunnustuse

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Suurväli.
Mari Suurväli. Foto: PP

Reedel ja laupäeval oli Tallinnas Salme kultuurikeskuses vabariiklik eakate festival, mille raames toimus konkurss „Aastad täis sära ja väärikust“.

Pärnu maavalitsus esitas konkursile Pärnu väärikate ülikooli ja selle idee autori ning eestvedaja Mari Suurvälja, keda tunnustati festivalil järjekindla ja südamega tehtud töö eest eakate aktiviseerimisel ja elukestva õppe korraldamisel, vahendas Pärnu maavalitsuse kultuurinõunik Eha Ristimets.

Väärikate ülikooli idee on leidnud palju positiivset vastukaja, selles osalejate arv ületas ja ületab siiani tugevalt korraldajate ootusi.

Eakamate huvi loengute vastu on olnud erakordselt suur, mis näitab ilmekalt sellise ettevõtmise ootust ja vajadust. Idee on laienenud ja laienemas Tartusse, Tallinna jt linnadesse.

Tartu ülikooli Pärnu kolledžis 2009. aasta sügisel algatatud väärikate ülikooli 50+ pärnumaalaste jaoks on üks säravamaid ideid ja teostusi vanemaealiste ühiskonnaellu kaasamisel, ümbritsevas ühiskonnas toimuvate protsesside ja muutuste mõistmisel ja eluteel võrdväärsel liikumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles