Galerii: muuli kõrval löödi kopp maasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna päeval võis Pärnu muuli lähistel näha ehitusmeeste sagimist ja masinaid, sest OÜ Nordpont on alustanud sinna kergliiklustee rajamist ja juba mõne kuu pärast peaks muuli kõrvalt randa pääsema kuiva jalaga.

463 meetri pikkune kergliiklustee algab Rannapargist Estonia katastroofi ohvrite mälestuspargi lähedalt. Esmalt saavad jalakäijad ja ratturid liikuda 63 meetri pikkust asfaltteed pidi, seejärel muuli kõrvale rajatavat 400 meetri pikkust laudteed mööda. Tee lõpeb tuletorni lähedal liivarannal.

Üleujutusohu tõttu ehitatakse laudtee vaiadele, keskmiselt 1,6 meetri kõrgusele veepinnast. Veetaseme tõusus peitubki põhjus, miks seni on raske keskrannapoolse muulini minna.

Kolme meetri laiusel kergliiklusteel on seitse pinkide ja prügikastidega istumisala, mille käsipuudesse süvistatakse leedribad. Igale istumisalale tuleb üks pink, neli neist on nurgapingid ja kolm sirged. Peale selle paigaldatakse laudtee ühe osa äärde 51 pinkpalki.

“Üks pinkpalk on 2,9 meetri pikkune. Kokku on laudtee ääres pinke 148 meetril, mis moodustab pea kolmandiku kergliiklustee üldpikkusest,” täpsustas linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste.

Peale pinkide pannakse tee äärde üheksa prügikasti ja 16 kaarjat jalgrattahoidjat. Laudtee sisse paigaldatakse 67 valgustit mõlemale poole teed.

Kergliiklustee ehitamine maksab 370 666 eurot, millest 298 610 on Euroopa Liidu toetus. Tee peaks valmima 15. novembriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles