Linn hakkab erateeomanikele kruusa jagama

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hakkab erateeomanikele kruusa jagama.
Pärnu hakkab erateeomanikele kruusa jagama. Foto: Ants Liigus

Enne Audru, Paikuse ja Tõstamaa valla ühinemist Pärnu linnaga jagati erateeomanikele tasuta kruusa üksnes Audru vallas, nüüd otsustas Pärnu linnavolikogu seda teha kõigis ühinenud omavalitsuse hajaasustusega piirkondades.

“Üks ühinemise eesmärke oli parimat praktikat juurutada. Audrus on erateedele kruusatoetust eraldatud juba üle kümne aasta,” rääkis Pärnu abilinnapea, kunagine Audru vallavanem Siim Suursild.

Volikogu määruse kohaselt saab kruusa eraldamist taotleda kord kolme aasta jooksul rahvastikuregistri järgi Pärnu linna hajaasustusega piirkonnas elav erateeomanik. Enne taotluse esitamist peab ta tee äärest eemaldama liiklust ja kruusa laotamist takistava võsa ja muu taimestiku, taotlus tuleb esitada 15. maist 15. juunini.

Taotlusi rahuldatakse pingerea alusel eelarve piires. Kruusa eraldatakse 20 tonni 100meetrise eratee lõigu kohta, kuid mitte üle 100 tonni ühe taotleja ja eratee kohta. Kruusa veo ja teele laotamise korraldab taotleja, kattes kõik töödega seotud kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles