Indrek Tarand avas kaardid: häältemagnet kandideerib riigikokku sotside ridades (24)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Europarlamendi liige Indrek Tarand teatas täna Pärnus, et osaleb riigikogu valimistel Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) Pärnumaa esinumbrina.

Tarand kohtus täna pärastlõunal Pärnu jahtklubis SDE esimehe Jevgeni Ossinovskiga, kes mainis, et tegi Tarandile intellektuaalselt ahvatleva ettepaneku.

„Sotsidega seob mind eelkõige ühine arusaam sellest, mis on Eestile järgmistel valimistel kaalul,“ kommenteeris Tarand oma otsust. „Mulle imponeerib, et sotsid on alati oma väärtustele truuks jäänud, kaitstes isikuvabadusi ja seistes nõrgemate eest. Mis on minu jaoks aga eriti tähtis: oleme täiesti ühel meelel selles, et Euroopa on meie kodu ning kõigile, kes tahavad meie kodu kahjustada, tuleb julgelt vastu seista.“

Ossinovski avaldas heameelt, et sotside meeskond on saanud järjekordse tugevduse. „Indrek on liialdusteta meie poliitikaelu üks võimekamaid tegelasi. Mul on rõõm, et hakkame neil parlamendivalimistel temaga vaba, hooliva ja sõbraliku Eesti eest seisma,“ ütles ta. 

Viimased kaks korda on Indrek Tarand on Euroopa Parlamendi valimistel korjanud üksikkandidaadina märkimisväärse häältesaagi. Esmalt 2009. aastal, kui ta sai 102 460 valija toetuse. 2014. aasta Euroopa Parlamendi valimistel osales Tarand uuesti üksikkandidaadina ja osutus taas valituks, kogudes 43 369 häält. 

Riigikogu valimistel osaleda on Tarandile uus kogemus: ehkki ta on korra kohalikel valimistel kandideerinud, siis Eesti Parlamendi valimiskarussell on kogenud poliitikule midagi uut. 

Tarandi sõnutsi on riigikogu valimiste eel tema vastu huvi tundnud kõik suuremad erakonnad, kuid seni oli ta jätnud kaardid lahtiseks. 

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles