Politsei tühistab tarkvaravea tõttu tehtud kiiruskaameratrahvid

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Are kiiruskaamera.
Are kiiruskaamera. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eelmisel nädalal uuendas maanteeamet 35 kiiruskaamera tarkvara, kuid selle käigus tekkis viga, mille tõttu nende seadmete fikseeritud kiiruseületamiste põhjal 11.–13. septembrini määratud 241 hoiatustrahvi tühistatakse.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Raidla sõnutsi on tühistatud trahvide hulgas Pärnumaa kiiruskaamerate fikseeritud rikkumised, täpset arvu ei osanud Raidla öelda.

“Trahviteate said liiklejad, kes sõitsid tavapärasest trahvi piirmäärast kilomeeter tunnis aeglasemalt,” selgitas maanteeameti piirkondliku liikluskorralduse talituse juhataja Erkki Vaheoja. “Praeguseks on puudus kõrvaldatud.”

Uuendusega vahetati aegunud tarkvara välja, muu hulgas võimaldab see tuvastada näiteks punase fooritule eirajaid.

“Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kontrollib üle kõik nendest kaameratest 11.–13. septembrini saabunud juhtumid. Tühistame need hoiatustrahvid, mille fikseerisid puuduliku tarkvaraga kaamerad. Esialgsel hinnangul tühistame 241 hoiatustrahvi, kuid see arv võib kontrolli käigus muutuda,” ütles PPA liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere.

Vajaduse korral võtab PPA ühendust inimestega, kellele tarkvaravea tõttu vale summaga trahviteade saadeti ja juba tasutud hoiatustrahv tagastatakse maksjale.

Pärnumaal asuvad kiiruskaamerad Via Baltica ääres Tahkuranna, Tori ja Põhja-Pärnumaa vallas ning Lääneranna vallas Risti–Virtsu–Kuivastu maanteel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles