Pärnu muusikakool saab kingituseks kitarri

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IS Music Team kingib Pärnu muusikakoolile Godin elektrikitarri.
IS Music Team kingib Pärnu muusikakoolile Godin elektrikitarri. Foto: Erakogu

Muusikainstrumentide kauplustekett IS Music Team kingib 1. detsembril toimuval Eesti parimate kitarristide ühiskontserdil Pärnu muusikakoolile Godini elektrikitarri.

Viis Eesti juhtivat kitarristi Ain Varts, Viktor Vassiljev, Raul Vaigla, Kalle Vilpuu ja Toomas Vanem tegid IS Music Teami kauplusteketile ettepaneku annetada ühiskontserdi raames ühele Eesti muusikakoolidest heal tasemel instrument.

Ain Vartsi sõnul valiti üheskoos kingituse saajaks Pärnu muusikakool.

“Kanada päritolu Godin Session Lightburst HG RN elektrikitarr, mille Pärnu muusikakoolile kingime, on heal tasemel universaalsete kasutusvõimalustega pill,” sõnas Varts.

Tema sõnul kuuleb uut kitarri kindlasti 1. detsembril Eesti kitarristide ühiskontserdil enne selle üleandmist Pärnu muusikakoolile. “Mängime uue Godini kitarri publiku silme all sisse,” lubas Varts.  

IS Music Teami tegevjuht Raivo Sersant sõnas, et sel moel kitarriõpetuse toetamine Pärnu muusikakoolis on ilus näide sidemest Eesti muusikute eri põlvkondade vahel.

“Need viis V-d ehk Vassiljev, Varts, Vaigla, Vilpuu ja Vanem on küpsete meistritena oma inspireeriva eeskujuga pillimängu juurde meelitanud sadu noori. IS Music on läbi aegade toetanud paljusid erakordseid muusikaprojekte ja me ei kahelnud hetkegi nii põneval üritusel kaasa löömast ning muusikute ideed toetamast,” ütles Sersant.

Pärnu muusikakooli direktori Karin Veissmanni sõnul on selline kingitus muusikakoolile meeldiv ja vajalik üllatus. “Hea instrumendi tähtsust muusikakoolile ei ole võimalik ülehinnata. Oleme väga rõõmsad, et Eesti parimad kitarristid ning IS Music otsustasid toetada just meie kooli,” ütles Veissmann.

Eesti kitarristide suure viisiku kontsert Nokia kontserdimajas toimub 1. detsembril. Kontserdil astuvad Eesti muusikutest üles veel Riho Sibul, Erik Meremaa, Tanel Padar jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles