Politsei tabas väikelast sõidutanud joobes naise (1)

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkomeeter.
Alkomeeter. Foto: Mihkel Maripuu

Täna hommikul Pärnus korraldatud politseireidi käigus tabati Paide maanteel roolist alkoholi tarvitanud naine, kellel oli autos väike laps.

„Naine rääkis, et oli eelmisel õhtul tarvitanud alkoholi,” sõnas patrulltalituse juht Henry Murumaa.„Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel tabasime alkoholi tarvitanud veoautojuhi, kes palus mõne aja pärast võimalust uuesti indikaatorvahendisse puhuda. Teisel puhumisel oli aga näit veel suurem kui esimesel korral. See näitab, et juht oli suure tõenäosusega alkoholi tarvitanud kas vahetult enne sõitu või lausa sõidu ajal.”

Kokku kontrollis politsei täna hommikul Pärnus 715 sõidukijuhi kainust.

„Loomulikult on rõõm näha, et enamik sõidukijuhtidest on korralikud ja teistest hoolivad ega istu alkoholi tarvitanuna rooli. Ometi oleme sel aastal Pärnumaal roolist tabanud juba üle 400 joobes autojuhi,” märkis Murumaa.

Patrulltalituse juht soovitab mõelda oma liiklemisharjumustele ja küsida endalt: kas ma teen endast kõik oleneva, et mitte seada ohtu ennast ega kaasinimesi? „Kui teate, et teie tutvuskonnas või lähedaste hulgas on inimesi, kes pidevalt kiirustavad, räägivad roolis telefoniga või kipuvad just purjuspäi rooli istuma, tuletage neile meelde, mis võivad olla sellise käitumise tagajärjed,” pani Murumaa liiklejaile südamele. „Kõik tahame ju, et meie lähedased töölt, koolist ja trennist tervena tagasi jõuaksid.”

Murumaa avaldas tunnustust, et järjest rohkem on neid inimesi, kes kahtlase ja agressiivse sõidustiiliga autojuhtidest teada annavad.

„Nüüd on taas käes pime aeg, kus helkuri kandmine on vähim, mida jalakäijana liigeldes saab oma elu kaitsmiseks teha. Autojuhid võiksid olla pimedal ajal maanteel sõites eriti valvsad,” manitses Murumaa. „Kui näete helkurita jalakäijat pimedal teel liikumas, võiks sellestki meile märku anda.“

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles