Loomade varjapaigale soovitakse annetada tekke ja patju

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tekke ja patju pakutakse Pärnu loomade varjupaigale üsna sageli.
Tekke ja patju pakutakse Pärnu loomade varjupaigale üsna sageli. Foto: Mailiis Ollino

Eilsest täna hommikuni postitas seitset loomade varjupaika koondav Varjupaikade MTÜ esimest korda kõik pöördumised, mis nad 24 tunni vältel said, Facebooki lehele. Pärnu loomade varjupaigale teatati eile ühest hulkuvat koerast ja kahest kassist ning avaldati soovi loomadele tekke ja patju annetada.

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Jussi sõnutsi sai eile hommikul Tori vallas hulkuma pääsenud agressiivne koer omanikuga taas kokku ja omapäi märgatud kass leidis peavarju.

Ühele kiisule sõidavad varjupaiga töötajad täna Suigu kanti järele.

Jussi sõnutsi tahetakse tekke ja patjugi varjupaigale üsna sageli annetada. “Tekke ja patju antakse ära tavaliselt siis, kui kodus vahetatakse välja mööblit või annetatakse mõne eaka inimese majapidamisest pärit asju,” seletas juhataja. “Võtame sellised pakkumised rõõmuga vastu. “Ei” ütleme ainult suletäidisega tekkidele-patjadele, sest koerad korraldavad nendega “lumesadu”.”

Jussi hinnanagul läks mittetulundusühingu sotsiaalmeedia aktsioon igati korda ja varjupaigad said huvilistele oma tööd tutvustada. “Loodan, et inimesed mõistavad meie tegemisi paremini. Korraldame selliseid üritusi edaspidigi,” arvas ta.

Kogu Eestis pöörduti ööpäeva jooksul varjupaikade poole 53 korral. Kõige enam sooviti infot varjupaiga loomade kohta ja teatati uitavast omanikuta loomast (mõlemat 20 korda), mõne korra uuriti varjupaigale annetamise, lastegrupiga külastamise ja loomast loobumise kohta. Kolm teadet tuli lemmiku kaotanud inimestelt.

Kõiki pöördumisi näeb Varjupaikade MTÜ Facebooki lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles