Linn toetab huvihariduse andjaid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna toetab huvihariduse õpetajaid 200 kuni 1000 euro suuruse stipendiumiga.
Pärnu linna toetab huvihariduse õpetajaid 200 kuni 1000 euro suuruse stipendiumiga. Foto: Arvo Meeks

Pärnu linnavalitsus eraldas sel nädalal huvihariduse ja -tegevuse õpetajate stipendiumideks 33 720 eurot, ühtekokku toetakse 200 kuni 1000 euro suuruse summaga 46 linnas tegutsevat õpetajat.

Stipendiume antakse välja eelmise aasta sügisest poolaasta kaupa ja seni ainult Pärnu linna kui asustusüksuse õpetajatele.

Tulevast aastast hakkab Pärnu omavalitsuses kehtima ühtne rahajagamise kava ehk stipendiumide jagamine laieneb osavaldadelegi. Seni kasutati osavaldade raha seal kehtiva huvihariduse kavast lähtudes muuks tegevuseks.

Linnavalitsuse huvihariduse spetsialisti Kadri Rebase jutu kohaselt antakse mainitud stipendiume Pärnu linnas tegutsevale õpetajale, et soodustada tema silmapaistvat tegevust ja motiveerida jätkama. „Teisisõnu, stipendium on mõeldud Pärnu õpetajatele, kes oma tööga loovad linnas olulist lisaväärtust ja annavad märkimisväärse panuse noorte heaks, et nad saaksid tegelda end arendava huvialaga,” rääkis Rebane.

Stipendiumi saab taotleda huvikool, kool, spordiklubi või MTÜ oma õpetajale või treenerile. Taotlusi hindab linnavalitsuse moodustatud komisjon.

Stipendiume rahastatakse riigi toetusfondist, mis on antud kohaliku omavalitsuse kasutusse eesmärgiga parandada huvihariduse mitmekesisust ja kättesaadavust koolinoorte seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles