Põhja-Pärnumaa valla õpetajate palk tõuseb

Karl Hütt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu-Jaagupi Pesamuna lasteaia direktor Sirje Mölder tunneb rõõmu, et lasteaiaõpetajate palk tõuseb, ent on siiski kurb, et see võttis nii kaua aega, sest staažikad õpetajad on jõudnud pensioniikka ja lahkuvad väljateenitud puhkusele, saamata väärilist tasu.
Pärnu-Jaagupi Pesamuna lasteaia direktor Sirje Mölder tunneb rõõmu, et lasteaiaõpetajate palk tõuseb, ent on siiski kurb, et see võttis nii kaua aega, sest staažikad õpetajad on jõudnud pensioniikka ja lahkuvad väljateenitud puhkusele, saamata väärilist tasu. Foto: Mailiis Ollino

Põhja-Pärnumaa valla koolieelsete lasteasutuste ja munitsipaalhuvikoolide täiskohaga õpetajad, kellel on magistrikraad, hakkavad järgmisest aastast saama niisama palju palka kui üldhariduskoolide pedagoogid. Palgatõus ootab ees magistrikraadita õpetajaidki.

Põhja-Pärnumaa haridusspetsialisti Tiia Kallastu sõnutsi on koolieelses lasteasutuses täiskohaga töötava magistrikraadiga õpetaja palga alammäär praegu 978 eurot. Uuest aastast on see aga 100 protsenti üldhariduskooli õpetaja töötasu alammäärast ehk eeldatavasti 1250 eurot. Sama palka teeniksid Põhja-Pärnumaa vallas tuleval aastal munitsipaalhuvikoolides täiskohaga töötavad magistrikraadiga õpetajadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles