Keskööst algas elektroonne hääletus Sauga külade kohta

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enne küsitlust toimus kaks rahvakoosolekut, kus oli juttu Pärnuga liitumise esmastest tingimustest.
Enne küsitlust toimus kaks rahvakoosolekut, kus oli juttu Pärnuga liitumise esmastest tingimustest. Foto: Urmas Luik

Kolm päeva saab anda elektroonse hääle või pühapäeval avaldada meelsust küsitluspunktis.

Arvamust Pärnu linnaga liitumise kohta küsitakse Sauga aleviku, Tammiste, Eametsa, Kilksama, Nurme, Kiisa ja Vainu küla elanikelt.

Täna, 19. novembri keskööst kella 00.01st on võimalik hääl anda internetikeskkonnas Volis.ee, kuhu juhib otsetee Tori valla veebileheltki. Elektrooniline hääletus kestab kolm ööpäeva ja lõpeb 21. novembril kell 23.59. Keskkonda saab sisse logida ID-kaaardi või mobiil-IDga. Elektroonselt on võimalik ühel korral häält muuta. Arvesse läheb viimasena antud hääl. 

Tori vallasekretär Siiri Jõerand seletas, et inimene saab otsuse teha üksnes oma koduküla suhtes. “Sauga aleviku elanik saab Sauga aleviku kohta öelda “ei” või “jaa”. Kiisa küla elanik Kiisa küla kohta ja nii edasi,” täpsustas ta.

Küsitlusest on õigus osa võtta vähemalt 16aastasel inimesel, kes rahvastikuregistri andmetel elab ühes neist seitsmest asulas, mille kuuluvuse suhtes rahva arvamust uuritakse.

Küsitluspunktid, mida on kaks, ootavad oma meelsust avaldama pühapäeval, 25. novembril 10–18. Kunagises Sauga vallamajas saavad hääletada Sauga aleviku, Eametsa, Kilksama ja Nurme küla elanikud ning Tammiste lasteaias Tammiste, Kiisa ja Vainu küla elanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles