Pärnulane haaras ühe asemel tosin raamatukogu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uut asutust, Lääneranna raamatukogu juhib selle direktorina pärnulane Reet Rehtla, kelle tööruum paikneb Lihula keskel raamatukogus.
Uut asutust, Lääneranna raamatukogu juhib selle direktorina pärnulane Reet Rehtla, kelle tööruum paikneb Lihula keskel raamatukogus. Foto: Urmas Luik

Reet Rehtla nimi pole Pärnu Rääma põhikooli õpilastele nagu ka Pärnu raamatukogutöötajatele võõras, aga juba paar kuud istub naine hommikul bussi ja sõidab 60 kilomeetri kaugusele Lihulasse tööle. Ühe raamatukogu asemel on temal kui Lääneranna raamatukogu direktoril vaja korraldada töö tosinas vaimuelu kantsis, mis veel küladesse jäänud.

Vallavolikogu otsusega moodustati 1. septembrist Lääneranna raamatukogu ja suruti ülejäänud 11 selle mütsi alla, et ühtlustada töökorraldust, parandada komplekteerimist, mitmekesistada teenuseid. Kauaaegse raamatukoguhoidja kogemusega Rehtla kandideeris uue asutuse direktori kohale ja oktoobri algusest heidab ta Lihula peatänavale pilgu oma kabinetist.

“Kogemus on mul suur, olen töötanud Pärnus raamatukogudes 1981. aastast, aga ma ei ole olnud juhipositsioonil,” ütleb Rehtla ja loetleb töökohti, mille hulgas müüja omaaegses Loomingu kaupluses ja viimased 12 aastat Rääma põhikooli raamatukogus. Eriala õppis ta Viljandi kultuurikoolis ja täiendas teadmisi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias raamatukogunduse ja infokeskkondade erialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles