Sindi gümnaasium tähistab vabadussõja algust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi gümnaasium tähistab õpilaskonverentsiga “100 aastat Eesti vabadussõja algusest” meie ajaloo üht säravamat sündmust.
Sindi gümnaasium tähistab õpilaskonverentsiga “100 aastat Eesti vabadussõja algusest” meie ajaloo üht säravamat sündmust. Foto: Ants Liigus

Sindi gümnaasium tähistab õpilaskonverentsiga “100 aastat Eesti vabadussõja algusest” meie ajaloo üht säravamat sündmust, mis algas 28. novembril 1918. Võideldi oma ­lipu all oma riigi eest.

Neli kodanikuühendust tegi üleskutse süüdata sel päeval küünlad vabadussangarite kalmul ja Sindi gümnaasiumi infojuhi Urmas Saardi jutu järgi minnakse kooli õpilasomavalitsuse korraldusel õigeusu kalmistule ja asetatakse lilled Vabadusristi kavaleri kapten Viktor Araki kalmule, mille eest koolipere hoolt kannab. Araki kui sangari kalmul mõeldakse Vabadusristi 21 kavalerile ja vabadussõjas võidelnutele, kes on otseselt või kaudselt Sindiga seotud. Kõnelevad Kaitseliidu Pärnumaa maleva kaplan Eduard Kakko ja Tori abivallavanem Jana Malõh.

Tuleva kolmapäeva, 28. novembri keskpäeval seisavad õpilased ja kaitseliitlased koolimaja auvalves vabadussõjas langenute mälestustahvli juures. Õpilaskonverentsi avab aulas gümnaasiumi direktor Ain Keerup. Sindi muusikakooli õpilased esitavad Karl Rammi vähetuntud laulu “Eestimaa”. Konverentsi juhatab sisse õpilaste üks juhendajaid Lembit Roosimäe. Uudistada on ajaloouurija Helmut Aasamäe kogust pärinev ­Vabadusrist kui sangarite ­kõrgeim tunnustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles