Konflikti tõttu lahkus Rääma koolist õpilasigi

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõnigi õpilane ja lapsevanem, aga ka haridus- ja teadusministeeriumi esindaja leiab, et Rääma kooli konflikt ei jäta lapsi puutumata.
Mõnigi õpilane ja lapsevanem, aga ka haridus- ja teadusministeeriumi esindaja leiab, et Rääma kooli konflikt ei jäta lapsi puutumata. Foto: Andres G. Adamson

Pärnu Rääma põhikooli konflikti asjus on siiani sõna saanud eri tülipooled, kuid mitte õpilased. Seni on kõik väitnud, et see, mis toimub õpetajate ja direktori vahel, ei mõjuta õpilasi. Tegelikult on lahkunud sealt pingelise olustiku tõttu ka õppureid.

Näiteks: paar nädalat pärast kooliaasta algust läks minema eeskujulik õpilane Timo (nimi muudetud, A. K.), kes hakkas käima koolis linna teise otsa. Igapäevane teekond tuleb nüüd varasema jalutuskäigu asemel ette võtta kahe bussiga, kuid ta saab enda kinnitusel nüüd palju paremini õppimisele keskenduda.

“Öeldakse, et las õpetajad kaklevad, see ei puutu õpilastesse, aga tegelikult puutub see väga lastesse,” märkis lapsevanem, kelle laps koolis valitseva pingelise olukorra tõttu kooli vahetas.

Koolijuht Elmo Joa on aga öelnud, et pingete puhul on tegemist üksnes väikese osa õpetajate ja õpilaste pahameelega.

Teinegi õpilane lahkus ootamatult, päev enne aktust. “Lahkusin sellepärast, et direktor tegi minust valetaja,” ütles Katri (nimi muudetud, A. K.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles