154aastasele Pitkänä neeme kaunitarile kõlas tähtis laul

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve ehk Virve Köster tegi üllatuse, esitas Metsamaal esimest korda “Kihnu majaka laulu” oma tüdrukute Urve, Raina ja Reena pillimängu saatel.
Kihnu Virve ehk Virve Köster tegi üllatuse, esitas Metsamaal esimest korda “Kihnu majaka laulu” oma tüdrukute Urve, Raina ja Reena pillimängu saatel. Foto: Silvia Paluoja

Kihnu lõunatipus Pitkänä neemel puhub vali tuul ja rabistab jõuluvihma, kui 154 aasta vanuse kaunitari ümber kogunevad kohalikud oma silmaga vaatama ja kõrvaga kuulama, kuidas taasavatakse mitu kuud remondis olnud tuletorn. Kihnlaste ajaloolist suursündmust ja nende ühte kingitust ­koduriigi juubeliks on tulnud õnnistama Tallinna ja kogu Eesti metropoliit Stefanus, kõnelema ministrid Kadri Simson ja Janek Mäggi, ­toimuva tähtsust rõhutab Seto kuningriigi kroonikogu liikmete saabumine eesotsas ülemsootska Aare Hõrniga.

Lumivalge majaka tuleruumi ümber veerandsaja meetri kõrgusel on värvilised suured pallid ja veeteede ameti tähtis navigatsioonimärk on justkui ehitud jõulupuu.

Tuul pillub laiali sõnad, mida sihtasutuse Kihnu Kultuuriruum juhataja, Uiõ-Matu talu pere­naine Mare Mätas, valge lambanahkne kasukas üll, õliaida seina varjus kõneleb. Ilm kiirustab pidulikku talitust, tuletorni ehk kihnlastele puagi sümboolse ­lindi lõikamise au on usaldatud majandus- ja taristuministrile Simsonile, kes sõlmib lahti kirju säärepaela, mida hoiavad kummastki otsast kördis tüdrukud. Aplaus. Varjume. Õlg õla kõrval tuletorni sisemusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles