Rahanappuses kolledž otsib võimalusi vee peal püsida

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Tartu ülikool tunnistas võimetust oma kolledžite pidamisega ise hakkama saada. Nii läkitas rektor Toomas Asser hiljuti haridus- ja teadusministrile Mailis Repsile kirja palvega raha juurde saada. Pärnu kolledži vee peal hoidmiseks palus ülikool riigilt 200 000 eurot.

“Veel on nina vee peal, aga kui midagi juhtub, on see kohe vee all,” nentis Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa. Juhtuda võib tema sõnutsi näiteks see, et õpilaste vastuvõtt nurjub. Või võetakse riigikogus vastu mõni koolile ebasoodne seadus.

“Kuna Eestis kadus tasuline õpe, kaotasime peamise tuluallika,” tõdes siinse kõrgkooli direktor. “Viimasel viiel aastal on tasulise õppe laekumised vähenenud 700 000 eurot aastas. Riiklik toetus pole seda täiel määral kompenseerinud.”

Olgu öeldud, et kolledži sulgemine pole kellelegi mõttessegi tulnud. Kavas on rohkesti muudatusi õppetöös, läbirääkimisi peetakse linnavalitsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles