Elurikkuse Erakond avas Rail Balticu debatikeskkonna (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Baltic.
Rail Baltic. Foto: eskiis

Elurikkuse Erakonna (ERE) avas veebis debati Rail Balticu üle, mis tähendab, et kõigil inimestel on võimalik ID-rakenduste kaudu ennast tuvastades esitada oma põhjendatud seisukoht ja anda kas poolt- või vastuhinnang ja kommentaar kaaskodanike argumentidele.

Kuni 27. jaanuarini ehk kolm nädalat kulgevale debatile järgneb rahvahääletus samas keskkonnas. Rahvahääletus vältab 28. jaanuarist 3. veebruarini.

ERE kasutataval digitaalsel hääletusplatvormil Citizen OS saab nüüdsest väidelda ja hiljem hääletada Rail Balticu (RB) rajamise riikliku plaaniga seoses kolmel teemal: kas toetatakse RBd mõnes olemasolevas teekoridoris; kas toetatakse RB ehitamist valitsuse planeeritavas teekoridoris ja kas loodusele ja ühiskonnale suurt mõju avaldavate projektide elluviimise peaks otsustama rahvahääletusel.

Iga osaleja saab oma kaalutletud argumendi esitada üks kord. Teiste seisukohti lugeda, neid hinnata ja kommenteerida saab kogu debatiperioodi vältel. Peale selle on inimesele, kes leiab, et isikliku arvamuse kujundamiseks on tal infot liiga vähe, kogutud rohkelt taustamaterjali ehk viiteid ajakirjanduses ilmunud artiklitele nii valitsuse plaanitava raudeteekoridori pooldajatelt kui vastastelt. Kuna platvormil ei saa aktiivselt kaasa lüüa enda isikut tuvastamata, usuvad korraldajad, et kodanike arvamusavaldused on protsessis olulised ja rahva tahet selgesti kajastavad. Hääletuse korraldajad loodavad osavõtjatelt viisakat väljenduslaadi ja südamega suhtumist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles