Pärnumaal diagnoositi kolm aidsijuhtu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviseameti andmetel diagnoositi mullu HI-viirus neljal pärnumaalasel ja aids kolmel siinsel elanikul.
Terviseameti andmetel diagnoositi mullu HI-viirus neljal pärnumaalasel ja aids kolmel siinsel elanikul. Foto: MUJAHID SAFODIEN/AFP

Terviseameti andmetel diagnoositi mullu HI-viirus neljal pärnumaalasel ja HIV-tõbi ehk aids kolmel siinsel elanikul.

Eestis diagnoositi eelmisel aastal HIV 190-l ja aids 25 inimesel.

2017. aastal pandi HIVi diagnoos terviseameti andmetel 219-le ja aids leiti 20 inimesel. Kokku on aastate jooksul Eestis HI-viirus diagnoositud 9878 inimesel, sealhulgas aids 536-l.

Viimastel aastatel ei ole riigis märgatavalt vähenenud uute haigusjuhtude arv. Maailma terviseorganisatsiooni hinnangul võib Eestis halvemate prognooside kohaselt olla ligemale 40 protsenti HIV-nakkuse juhtudest tuvastamata. Seda mõjutavad HIV-testimise tavad ja tase. Kõik Eesti elanikud saavad ennast tasuta testida oma perearsti juures. Igale HIV-positiivsele on eluaegne tasuta ravi.

Terviseameti pädevuses on referentlabori töö korraldamine, uute HIV-positiivsete registreerimine, laborites HIV-testide andmete kogumine, analüüs ja avaldamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles