Politseiparklast auto mängleva kergusega viinu kadus isegi mängeldes

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi turvalisus oli Pärnus Lääne prefektuuri parklas pehmelt öeldes puudulik, polnud keegi varem sealt asitõendiga minema sõitnud.
Kuigi turvalisus oli Pärnus Lääne prefektuuri parklas pehmelt öeldes puudulik, polnud keegi varem sealt asitõendiga minema sõitnud. Foto: Urmas Luik

Pärnu Postimees kirjutas hiljuti, et auto – mis pealegi oli kriminaalmenetluse asitõend – kadus Lääne prefektuuri parklast mängleva kergusega. Sel nädalal selgus, et niisama hõlpsasti pääses tume kogu, kes vaevata metallist moodulaia osa eest tõstis, alale sammus ja hetk hiljem autoga minema sõitis.

Hoolimata sellest, et uurimine oli kriminalistid juhatanud kahe lõunanaabrini, kellele Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistusegi esitas. Üldmenetluses olid Pärnu maakohtu süüpingis Roberts ja Laima, vend ja õde. Robertsit süüdistas prokuratuur asitõendi kõrvaldamises, Laimat ­kuriteole kaasaaitamises, täpsemalt venna eesmärgipärases kuriteopaigale sõidutamises.

Kolmapäeval mõistis kohus Robertsi aga õigeks. Küll jäi tema sõsar süüdi teole kaasaaitajana. Niisiis, kuigi süüdistaja oli enam kui kindel, et õde ja vend olid kaasosalised, aitas Laima ametliku versiooni järgi kuritegu täide viia seni tuvastama ­isikul.

Viis päeva enne auto kadumist, tunamullu 5. juunil oli politsei nabinud Haapsalus varguskatsel kinni ­lätlase Oskarsi ja tema kaasosalise. Samu mehi seostati mitmes varguses Pärnumaal. Mehed võeti vahi alla. Asitõendina konfiskeeris politsei ­Oskarsi ema Audi A6 Avandi.

Kohtu pressiesindaja Jaanika Lusti selgitas, et kuigi prokuratuur püüdis juhtunut kaudsete tõenditega ­rekonstrueerida, jõudis kohus seisukohale, et Robertsi süüdistuse puhul see ebaõnnestus. “Ei ole võimalik kõrvaldada vastuolusid ega puudusi, mis tegelikkuses algavad juba kriminaalasjade asitõendite puudulikust valvest,” lausus Pärnu maakohtu avalik suhtleja.

Kohtu hinnangul on kurioosne, et politseiparklas polnud asitõenditele suunatud töötavat kaamerat. Niisiis oli parkla väljaspool valvuri tava­pärast tööaega igasuguse valveta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles