Malmö tänav ehitatigi pikemaks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile käisid Malmo tänava uuel lõigul mullatööd. Pimedal ajal valgustavad uut tänavatki laternad.
Eile käisid Malmo tänava uuel lõigul mullatööd. Pimedal ajal valgustavad uut tänavatki laternad. Foto: Urmas Luik

Pärnu Malmö tanav sai Nikolai ja Munga tänava vahelisel lõigul kiviparketi, eile laotasid töömehed tänavaäärsetele haljastusribadele mulda.

Tänavalõik on kahe meetri laiune, varem oli seal muru.

Mõte anda keskaegsele Malmö tänavale tagasi algpikkus tekkis kaevetööde ajal, kui AS Pärnu Vee tellimisel ehitati vanalinnas vee- ja kanalisatsioonitorustikku.

Siis tulidki Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna juhataja Mait Talvoja, linnaarhitekt Karri Tiigisoon, Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk ja projektijuht Jaanus Vent Malmö tänavale ja leidsid üheskoos, et kuna haljastus on niikuinii üles kaevatud, on sobiv aeg anda kaevamisjälgede kaotamise käigus vanale tänavale tagasi omaaegne kulgemine Nikolai ja Munga tänava vahel.

Uus tänavalõik on avatud jalakäijatele ja ratturitele, autoliikluseks pole vast valminud tänavalõik mõeldud.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõuniku Maria Murakas-Ollo sõnade järgi laoti kivid ainult Nikolai ja Munga tänava vahelisele lõigule, Vee ja Munga tänava vahele kivikatet ei rajatud.

“Kuna töö ei ole lõpetatud, haljastus on veel tegemata, siis pole linnavalitsus valmis uuele tänavale lõplikku hinnangut andma,” sõnas Murakas-Ollo. “Praegu paistab küll kõik ootustele vastavat.”

Suuk avaldas arvamust, et kivisillutis on tõstnud tänavareljeefi liiga kõrgeks, sellepärast on nüüd tarvis haljastuse taastamisel mulda juurde tuua.

“Pärnu Vee kontrolli all seda tänavalõiku ehitatud ei ole,” rõhutas Suuk.

Tänavalõiku jäävad valgustama samad laternad, mis varem raekojatagusele pimedal ajal valgust heitsid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles