Pärnu Postimehe kujundused valiti aasta parimate sekka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe 23. veebruari numbri esikülg.
Pärnu Postimehe 23. veebruari numbri esikülg. Foto: Pärnu Postimees

Eesti ajalehtede liidu kujunduskonkursi žürii valis välja 2018. aasta kõige paremini kujundatud ajalehed nii paber- kui digitaalses formaadis, võistlustöid hinnati üheksas kategoorias.

Kohalike väljaannete kogu kujunduse kategoorias valiti seitsme võistlustöö seas nominendiks Pärnu Postimehe 23. veebruari ja 22. detsembri number.

Pärnu Postimehe 22. detsembri numbri esikülg.
Pärnu Postimehe 22. detsembri numbri esikülg. Foto: Pärnu Postimees

Kohalike väljaannete olemuslugude kategoorias esitati 32 tööd kaheksalt ajalehelt. Pärnu Postimehest nimetati nominendiks 17. märtsil ilmunud lugu “Silla alt maailmameistriks“.

Erinevalt varasemast ei anna žürii sel aastal välja pronks-, hõbe- ega kuldauhindu, vaid nimetas igas kategoorias kuni neli nominenti, kellest parim pälvib auhinna. Kokku antakse välja üheksa auhinda, nominatsioon võrdub aga varasemate aastate pronksise autasuga.

Pärnu Postimehes mullu 17. märtsil ilmunud loo “Silla alt maailmameistriks“ kujundus.
Pärnu Postimehes mullu 17. märtsil ilmunud loo “Silla alt maailmameistriks“ kujundus. Foto: Pärnu Postimees

Digilehtede artiklivaadete kategoorias osales kolm ajalehte. Nominendid on Eesti Ekspress ja Postimees.

Digilehtede uuenduste arvestuses oli esindatud kaks ajalehte. Žürii otsustas tööde vähesuse tõttu jätta auhinna välja andmata.

Digitaalsete üksikprojektide kategoorias osales kolm väljaannet viie tööga ja teiste seas nomineeriti Postimehe veebiprojekt “Tarkusepäev ilma lasteta. 337 kooli, kus kell enam ei helise”.

Kokku võttis kujunduskonkursist osa 16 väljaannet 161 tööga.

Võitjad avalikustatakse 8. märtsil Tallinnas Õpetajate majas pressipeol.

Žüriisse kuulusid Tartu ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits, vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre ja Postimehe peakujundaja Kaido Kelp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles