Ilmajaam kolis Pärnusse tagasi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Ilmajaama uus vaatlusväljak asub Pärnu Rannapargi servas.
Ilmajaama uus vaatlusväljak asub Pärnu Rannapargi servas. Foto: Kati Kuldmaa

1. aprillist tehakse ilmavaatlusi taas Pärnu linnas, uus vaatlusväljak asub Pärnu Rannapargi servas.

Märtsi lõpuni tehti ilmavaatlusi Pärnu lennujaama alal. Nüüdses asukohas mõõdetakse õhutemperatuuri, -niiskust, -rõhku, sademete hulka, pilvede kõrgust ja hulka, nähtavuskaugust, ilmanähtusi, lume paksust, päikesepaiste kestust, UV-kiirgust ja summaarset kiirgust. Tuule kiirust ja suunda mõõdetakse teisel pool jõge 2010. aastal rajatud rannikujaamas.

“Nii meie kui Pärnu inimesed on seda pikalt oodanud. Tänu heale koostööle Pärnu linnaga oli meil võimalus siia tagasi tulla ja taas kuurordi elanikele ning külalistele kohalikke ilmaolusid edastama hakata,” sõnas keskkonnaagentuuri asedirektor riigi ilmateenistuse alal Svetlana Pudova. “Oleme tänulikud samuti Pärnu lennujaamale, kes meid vahepealsel ajal majutas.”

Ilmavaatlusi hakati Pärnus tegema 1842. aastal. Aja jooksul on ilmajaama asukoht korduvalt linna piires muutunud, kuni 2004. aasta detsembris koliti lennujaama.

Ilmajaam rajati Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi projekti “Meteoroloogiliste ja hüdroloogiliste näitajate seire arendamine kliimamuutuste hindamiseks või prognoosimiseks” raha toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles