Päästjad kustutasid päevaga üheksa kulupõlengut

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maastikupõleng. Pilt on illustratiivne.
Maastikupõleng. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa päästjad said eile väljakutseid kulupõlengutele üheksal korral, suurim neist oli hilisõhtul Häädemeeste vallas Laadi külas, kus kulu põles kahel hektaril. Viiel juhul sai kulupõleng alguse lõkkest.

Ennelõunal käisid päästjad Häädemeeste vallas Krundikülas ja Arumetsa külas kustutustöödel, kus mõlemas kohas oli tulekahju alanud lõkkest.

Keskpäeval kustutasid päästjad Pärnus Hooldekodu bussipeatuse juures ja Silla külas kulupõlenguid.

Pealelõunal süttis traktori sädemest kulu Saarde vallas Allikukivi külas. Samuti kustutati õhtu eel kulupõlenguid Kihnu saarel Linakülas, Häädemeeste alevikus Majaka tänaval ja Põhja-Pärnumaa vallas Sohu külas.

Päästeamet kehtestab homsest, 6. aprillist tuleohtliku aja kogu Eesti territooriumil. Tuleohtlikul ajal võib looduses tuld teha ainult selleks ettenähtud kohtades. Lõket tehes nii metsas ja maastikul kui ka koduaias tuleb järgida tuleohutusnõudeid.

Päästeamet tuletab meelde, et põleng võib kiiresti levida ja tuua endaga kaasa väga suuri kahjusid, ohustades nii ülejäänud loodust, hooneid kui ka inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles