Tammiste vibustaadionile elurajooni ehitusest lahutab viimane leping

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Põhjakotka esindajad usuvad, et ajaloolisel vibustaadionil kopa maasse lüües saab Pärnu ilusa elurajooni.
Põhjakotka esindajad usuvad, et ajaloolisel vibustaadionil kopa maasse lüües saab Pärnu ilusa elurajooni. Foto: Mailiis Ollino

Üle 20 aasta on MTÜ Eesti Spordiselts Põhjakotkas ponnistanud selle nimel, et suvepealinna külje alla magusasse rajooni Tammiste vibustaadionile kerkiks elurajoon. Viimaks oli kinnisvaraarendusega tegelev spordiklubi jõudmas tõotatud maale. Siiani on nad eesmärgist kukesammu kaugusel.

Detailplaneering on saanud rahandusministeeriumi heakskiidu ja sisuliselt oli üleeilse Pärnu linnavolikogu istungi päevakorras kopa maasse löömiseks rohelise tule sütitav viimane etapp: planeeringu kehtestamine. Igikestvale saagale ei tulnud siiski lõppu. Veel mitte.

Ühtlasi jäi viimane nael ikoonilise spordirajatise kirstu löömata. Avatud puusärgis on näiliselt terve, rõõsa ja elumärkegi andev magaja selitanud juba kümmekond aastat. Tõsi, 1960. aastatest Tammiste tee 6a kinnistul sportinud vibulaskjate saatus sai seaduslikult selgeks 2008. aastal, kui pealinna spordiklubil õnnestus Mart Viisitamme (Keskerakond) juhitud linnavalitsusega kokkuleppele jõuda ja tehingu tulemusel omavalitsuse maa endale saada.

Põhjakotka advokaadi Ljudmila Tamari sõnutsi lükkus detailplaneeringu kehtestamine edasi, kuna notari juures ei jõutud sõlmida viimast lepingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles