Pärnu ühisgümnaasiumis valmistutakse robootikavõistluseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lego konstruktorist valmistatud robot. Foto on illustreeriv.
Lego konstruktorist valmistatud robot. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Tartu ülikool korraldab Pärnu ühisgümnaasiumis kahepäevast robootikaseminari, täna tulevad üritusele ka lätlased. Eesti poole eesmärk on valmistada õpilasi ette kevadel toimuvaks Eesti ja Läti robootikavõistluseks.

Kuna on käimas teadusaasta, räägitakse robotitest tavalisest rohkem. Selle üle aga, et järjekordne robootikaseminar just Pärnu ühisgümnaasiumis toimub, pole imestada, sest koostöö Tartu ülikooliga on pikk. Koolivaheaegadel toimuvad Pärnu ühisgümnaasiumis RoboMiku võistlused ja huvilisi on palju, rääkis ERRi teleuudistele Tartu ülikooli doktorant ja teadusaasta saadik Heilo Altin.

Igal juhul oli kooli aula seegi kord lapsi täis. Et tegemist on tehnilise alaga ja iga asi maksab, võib rahanappus mõnele koolile äkki takistuseks saada.

"Siinkohal tuleb tänada Tiigrihüpet, kes on väga aktiivselt toetanud koole just komplektide soetamisel, ja kui kool ikka leiab, et nad tahavad projektiga liituda, on seda alati võimaldatud," ütles Heilo Altin.

Altin lisas, et kooliroboti projektiga on liitunud juba üle 90 kooli, infot selle kohta saab robootika.ee lehelt ja kõik on oodatud. Praegu on poisid asjast rohkem huvitatud, aga tüdrukutelegi on robootika jõukohane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles