Galerii: noorte luurevõistlusel olid võidukad Vändrakad

Meelis Kalme
, Reporter
Copy

Aprilli viimasel nädalavahetusel kogunesid noored riigikaitsehuvilised Pärnumaale, kus toimus maakonna esimene noorkotkaste ja kodutütarde luurevõistlus Sirge Siht. Võitjaks osutusid Vändra noorkotkad.

Luurevõistluse start anti Pärnu linnas ja osalejad pidid läbima ligemale 40 kilomeetri pikkuse raja. Kaitseliidu Pärnumaa maleva noorteinstruktori Mehis Borni sõnade järgi ootas võistlejaid vaheldusrikkal teekonnal ridamisi kontrollpunkte, kus kõige muu hulgas tuli näiteks vahetada autorattaid ja ületada veetakistus. Samuti pidid võistlejad otsima metallidetektori abil esemeid, sättima nõuetekohaseks jalgratta ja näitama loodusalaseid teadmisi. Lõpujooks ja finiš viisid osalejad Häädemeeste valda Soometsa külla.

Samalaadseid jõukatsumisi on Borni teatel noortele korraldatud Pärnumaal ennegi, kuid seekord kutsuti mõõtu võtma ülejäänud maakondade esindajadki ja otsustati minna üritusega edasi uue nimega. Peakohtunik Kuldar Merimaa selgitusel oli võistlejate tase ühtlaselt hea ja harvad katkestused olid üksnes tervislikel põhjustel.

Noorte Kotkaste Pärnumaa maleva pealikule ja võistluste peakorraldajale Alar Tammele avaldas enim muljet asjaolu, et keegi ei lahkunud rajalt pelgalt mugavusest ja igaüks andis endast parima, et raja lõpuni jõuda. Seepärast hindas ta  luurevõistluse igati kordaläinuks.

Esikoha saavutasid sedapuhku Vändra noorkotkad koosseisus Alvar Novikov, Jasper Nurk, Gert Kristjan Näär ja Kristofer Tamm. Teine koht läks Valgamaa kodutütardele ja kolmandaks tulid Valgamaa noorkotkad. Tüdrukute esikoht läks Valgamaale, teise koha hõivasid Paikuse kodutütred.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles