Pärnu tahab stiilsemaid jäätisekioskeid

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seniste jäätisekioskite stiilinäide.
Seniste jäätisekioskite stiilinäide. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja arhitektuurikonkursi, millel auhinnatud töö on aluseks suviste jäätisemüügikioskite projekti koostamisel.

Konkursi eesmärk on kujundada terviklik arhitektuurne vorm ja stiil, kioskites pakutakse jäätist ning ka muid tooteid Pärnu kuurorditsoonis ja linna teistes piirkondades, teatas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja.

Kioski arhitektuurne lahendus peab olema niisugune, et müügikohta saab võimalikult väheste muudatuste, ümberehitustega kohandada ka teiste kaubagruppide - lilled, suveniirid vms - müügiks, ja et funktsionaalseid variatsioone seoks üldisem arhitektuurne kooskõla.

Arvestama peaks kioski vaadeldavusega linnaruumis ning sobivusega ja kooskõlaga olemasolevasse ajaloolisse hoonestusse ja keskkonda nii, et ei kopeeritaks olemasolevate hoonete detaile või kujundusvõtteid.

Fassaadi viimistlusmaterjaliks on konkursi tingimuste kohaselt puit.

Konkurss on avalik ning sellest tohivad osa võtta üksikisikud või meeskonnad, mille vähemalt üks liige on diplomeeritud arhitekt, disainer või maastikuarhitekt. Osa võivad võtta ka vastavate erialade tudengid.

Konkursitööde esitamise tähtaeg on järgmise aasta 6. veebruar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles