Eesti 2035: 30tunnine töönädal ja tühjad hooned rahvale

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Eili Lepik riigikantseleist märkis, et Pärnu seminaril tegi rõõmu hulk noori osalejaid, kes kõlavalt oma mõtteid tutvustasid.
Eili Lepik riigikantseleist märkis, et Pärnu seminaril tegi rõõmu hulk noori osalejaid, kes kõlavalt oma mõtteid tutvustasid. Foto: Urmas Luik

Esmaspäeva pärastlõunal kogunes Estonia Resorti hotelli saalitäis noori ja vanu arvamusliidreid ning eksperte, et üheskoos arutleda, kuidas jõuda Eestis parema tulevikuni. Osalejad käisid muu hulgas välja nii 30tunnise töönädala kehtestamise kui meeste tervisekäitumise parandamise.

“Eelmise aasta kevadel algatas valitsus pikaajalise strateegia koostamise. Ajastus on väga hea, planeerida ja läbi mõelda on vaja ja enamik valitsuse arengukavu lõpeb. Lõpeb ka konkurentsivõime kava “Eesti 2020”, uue perioodi tõukefondide raha vajab planeerimist,” lausus riigikantselei strateegiadirektori asetäitja Eili Lepik avasõnas.

Seejärel toimus sisuline arutelu kohaletulnute vahel: milline võiks olla Eesti 2035. aastal ja kuidas seatud eesmärkideni jõuda? Lepiku sõnutsi saadi selle käigus märkimisväärset tagasisidet, et nii täpsustada sihte kui kavandada reforme.

Konkreetse ideena oli päevakorral näiteks 30tunnise töönädala kehtestamine, mis võiks leevendada tööjõupuudust. Samuti nimetati vajadust hakata kasutama tühjalt seisvaid hooneid kogukonna heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles