Torutööd lõpevad aastavahetuseks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu Vee tellimisel paigaldab AS Nordecon Pärnus Jannseni tänava alla uut reoveetorustikku, milles jõuab Paikuse valla ja Sindi suunalt pumbatav reovesi tüükri kaudu üle Sauga jõe Pärnu veepuhastusjaama.

Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Vendi seletuse kohaselt paigaldatakse Jannseni tänaval teist paralleelset reovee survetorustikku, mis ühendab Sauga jõe alust tüükrit Vikero sõlmühendusega.

“Ehituse ajal, kui vana torustik vahetatakse uue vastu välja, on töös ainult üks survetoru, see on veefirmale väga ebamugav olukord,” tunnistas Vent. “Pikka aega ainult ühele torule lootma jääda ei tule kõne allagi. Teatud risk on praegu olemas, kuid vana toru tuleb uue vastu vahetada. Töö on seal laabunud õnneks tõrgeteta.”

Vent lisas, et torustik on suures osas juba keevitatud, mistõttu töö peaks kulgema kiiresti ja tänav vabastatama üsna pea, kuigi paigaldatav torustik on ligikaudu 300 meetrit pikk.

Vent selgitas, et kõnealuse survetorustiku kaudu ei jõua puhastusjaama ainult Paikuse valla ja Sindi elanike, vaid umbes pool Pärnugi heit- ja sademeveest.

Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk nimetas teise paralleelse veetorustiku uue vastu vahetamist veefirmale strateegilise tähtsusega sündmuseks.

“Ehitajad on lubanud torustiku meile üle anda 30. detsembril,” ütles Suuk.

Samal ajal tunnistasid veefirma juhid, et see osa linna suunduvast Jannseni tänava sõidurajast, mis kõnealuse paralleeltoru paigaldamise käigus üles kaevatakse, jääb talvel korraliku asfaltkatteta. Asfalti talvel ei toodeta.

“Ehitajad katavad ülesvõetud tänavaosa peenkillustiku ja ajutise kattega,” ütles Vent. “Päris asfalteerimine toimub kevadel.”

Tööde lõpetamise tähtaeg Jannseni tänaval on 31. mai, nii et ehitajail on aega kevadet oodata.

“Õnneks ei ole seekord Jannseni tänaval tegu kuigi laia kaevikuga, mistõttu üles ei võeta asfalti kogu sõiduraja laiuses,” lohutas veefirma projektijuht.

Liiklus Jannsenis toimib torutöödele vaatamata mõlemas suunas, esi on piiratud traataiaga ja silmatorkavalt tähistatud. Ettevaatust autojuhtidelt Jannseni tänav ehituse päevil siiski nõuab.

Vent tunnistas, et kõik torutööd võinuks korraga teha, mitte nagu nüüd, et kaevatakse üks tänava pooltest, siis tänav asfalditakse ja seejärel alustatakse kaevamist teisel poolel. Ja nii kolm korda järjest.

“Selleks, et kõik korraga ära teha, tulnuks meil autoliiklus Jannseni tänaval ja pääs Siimu sillale suvel sulgeda. Sellega poleks keegi nõustunud ega meile sellist luba andnud,” tõdes Vent. “Linna liiklust ei saa päris seisma panna.”

Veefirma arvates tuleb torutöödega kaasnevad ebameeldivused üle elada.

Jannseni tänava torustiku ehitus on osa ülelinnalisest veevärgi ehitusest, mida suures osas rahastab Euroopa ühtekuuluvusfond. Torutöid jagub Pärnus mitme järjestikuse europrojekti raames vähemalt 2013. aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles