Tõstamaa päästjad said uue paakauto

Pärnu Postimees
Copy
Tõstamaa päästjad said uue päästeauto.
Tõstamaa päästjad said uue päästeauto. Foto: Päästeamet

Uued paakautod said oma kasutusse Antsla, Järvakandi, Mõniste, Vastseliina ja Tõstamaa päästjad. Nendes komandodes olid paakautod juba vananenud ega võimaldanud vett küllalt kiiresti peale ega maha laadida. Veel neli masinat saabuvad praeguste plaanide järgi 2020. aastal.

“Paakautosid tellides pidime silmas pidama seda, et nad komandohoonesse mahuksid: paljud meie hooned ei ole ehitatud tänapäevaste päästeautode mõõtude järgi. Seepärast on uued paakautod väiksemate mõõtmetega kui eelmise partiiga saabunud autod,” selgitas päästeameti päästetööde osakonna juhataja Martin Lambing ja lisas, et autod on 7,9 meetri pikkused ning mahutavad 9000 liitrit vett ja 1000 liitrit vahuainet. Kiirtühjendusklappidega õnnestub paak tühjaks lasta minutiga.

Tõstamaa päästjad said uue päästeauto.
Tõstamaa päästjad said uue päästeauto. Foto: Päästeamet

Paakautod on eelkõige vajalikud selleks, et veevaestes piirkondades vett õnnetuspaika transportida. Uued paakautod on ehitatud nii, et neile on võimalik vett väga kiiresti peale ja maha laadida.

Uute paakautode alusmasinad on Scaniast ja pealisehitus tehti Poola Wissi tehases. Sõidukid jõudsid juba mõnda aega tagasi Eestisse, kuid nende komplekteerimine ja kasutajate ettevalmistamine võttis aega. Eelmisel nädalal said päästjad koolitatud ja nüüdseks on kõik autod kodukomandosse jõudnud.

Kokku on päästeametil 56 nüüdisaegset ja kiire veevõtuvõimekusega paakautot. Asendatavad päästesõidukid võõrandatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles