Kunsti- ja muusikaõpetajad kohtuvad kooli eel inspiratsioonilaagris

Pärnu Postimees
Copy
Tunamullu kohtusid vabariigi kunsti- ja muusikaõpetajad Mooste folgikojas. Tänavu viiakse laager läbi Tõstamaa mõisas. 
Tunamullu kohtusid vabariigi kunsti- ja muusikaõpetajad Mooste folgikojas. Tänavu viiakse laager läbi Tõstamaa mõisas. Foto: Mailiis Ollino

Eesti kunstikoolide liit korraldab järgmise nädala alguses üldharidus- ja huvikoolide muusika- ja kunstiõpetajatele inspiratsioonipäevad teemal “Muusika- ja kunstiõpe kaasajas”. Tõstamaa mõisas toimuva inspiratsioonilaagri eesmärk on anda osalejatele uusi impulsse ja mõtteid, kuidas kaasaegset kunsti ja muusikat noortele õpetada. 

Teist korda korraldatavas laagris tutvustavad oma maailmapilti ja kogemusi tuntud Eesti nüüdisaegse kunsti ja muusikaga tegelevad praktikud. Eelmine üritus toimus tunamullu Mooste folgikojas, kus arutleti pärimusteemade üle kunsti- ja muusika õpetamisel.

Liidu esinaise ja Pärnu kunstikooli direktori Kristel Kallau sõnutsi selgus tagasisidest, et kunstiõpetajaid huvitasid muusikaga seotud ettekanded ja muusikaõpetajaid, vastupidi, kunstiarutelud. 

“Mõnikord annab teemale teise nurga alt lähenemine uue vaate ja tunnetuse,” märgib Kallau, lisades, et eelmise laagri kogemus

tõestas kahe esialgu eraldiseisvana näiva valdkonna omavahelist sobivust. 

Tänavune värvikas esinejate nimekiri annab aimu programmi mitmekesisusest. Laagris astuvad üles kunstnikud Jaak Visnap, Flo Kasearu, Triin Jürves, Taavi Suisalu, Inessa Saarits ja Maarin Mürk, tänavakunstnik Van Bomb, muusikud Tiit Kikas, Reigo Ahven, Taavi Kerikmäe ja Jaanus Põldre ning etenduskunstnik Barbara Lehtna.

Põnevatele loengutele ja töötubadele panevad punkti mõttetalgud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles