Turismikonverentsil jagus tähesära Pärnumaalegi

Copy
Haapsalus üle-eestilisel konverentsil tunnustati Lääne-Eesti parima turismitegija tiitliga Jakob Koset ja tema ettevõtet Fishing Village.
Haapsalus üle-eestilisel konverentsil tunnustati Lääne-Eesti parima turismitegija tiitliga Jakob Koset ja tema ettevõtet Fishing Village. Foto: Liisbet Jarviste

Haapsalus üle-eestilisel konverentsil tunnustati Lääne-Eesti parima turismitegija tiitliga Jakob Koset ja tema ettevõtet Fishing Village.

„Seal on väike kalasadam, majutus populaarsetes glamuurse kämpingu ehk glamping-telkides ja palju aktiivse puhkuse võimalusi peale kalastamise. Ettevõtja korraldab sündmusi ise ja teeb koostööd piirkonna suursündmustega, sel suvel avati sadamas kohvik ja kalurikülla leidsid tee Aasia turistid,“ loetles võitja tugevaid külgi MTÜ Lääne-Eesti Turismi turundusjuht Anneli Haabu.

Lääne-Eesti parima turismitegija nominendid olid ka Hiiumaa Coop, Pärnu abilinnapea Rainer Aavik, Team Tänak ja Järveoja, turismiäpp Navicup.

Tervise- ja heaoluturismi teemalise Eesti avastamata aarete konkursi võitis Pärnumaa. „Pärnumaa saab rahvusvaheliselt järjest tuntumaks, turud ja kliendid on selgelt määratletud, turundus suunatud heaoluturismile, teenused põhinevad sihtkoha ressurssidel, valdkonda kujundavad võimekas omavalitsus ja turismiorganisatsioon,“ nimetas EDEN (European Destinations of Excellence) Estonia projektijuht Sille Roomets. Võitja valis välja rahvusvaheline komisjon ja Pärnumaa hakkab koduriiki esindama üleeuroopalisel EDENi konkursil.

Tervise- ja heaoluturismi teemalise Eesti avastamata aarete konkursi võitis Pärnumaa.
Tervise- ja heaoluturismi teemalise Eesti avastamata aarete konkursi võitis Pärnumaa. Foto: Liisbet Jarviste

Pärnumaaga võistles finaalis veel neli sihtkohta: Haapsalu, Saaremaa, Narva koos Narva-Jõesuuga ja Setomaa.

Lääne-Eesti tänavuseks parimaks turismiteoks nimetati Haapsalu linnuse uuendamine.

Lääne-Eesti turismiteo auhinna nominentideks olid samuti Pärnu Wasa Resorti avamine, ratsavõistlus “Classic Pärnu 2019”, Saaremaalt pärit Ott Tänakust jutustav film “The movie”, Haapsalu linnuse uuendamine, alternatiivajaloomuuseumi Thule Koda avamine Saaremaal, Ewert and The Two Dragonsi kontserdi korraldamine Hiiumaal.

Visit Estonia aasta teo auhinda annab välja ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus turismieksporti edendava algatuse eest. Selle aasta mõjukaimaks teoks tunnistati Eestile tugevat toetust väljendanud 11 Soome haritlase avalik kiri Soome ja Eesti meediale.

„Olgu parasjagu turismistatistikas kerge tõus või langus, soomlased ja eestlased külastavad jätkuvalt üksteist kõige enam. Seda olulisem on teineteisest lugu pidada,“ ütles EASi turismiarenduskeskuse direktor Margus Sameli.

Aasta algul ilmus Soomes hulk Eestit kui turismisihtkohta halba valgusse asetavaid artikleid, mida refereeriti meilgi, saateks arvukad sallimatust õhutanud lugejakommentaarid. 11 Eestis elavat Soome haritlast kirjutasid tänavu aprillis Eesti ja Soome meediale avaliku kirja, milles kutsusid üles eristama arvamust ja fakti, laimu ja asjalikku kriitikat. Nende pöördumine mõjus autoriteetsena, tuletades mõlemal pool lahte meelde, et Eestil ja Soomel on tihedad ja eelkõige head turismi-, majandus- ja kultuurisuhted.

Visit Estonia aasta teo nominent oli ka Rally Estonia, mille teleülekannet vaatasid tänavu suvel kümned miljonid inimesed üle 100 riigis ja mille kohapealne publik kasvas võrreldes eelmise aastaga 30 protsenti. Samuti pürgis aasta teoks Tartu hiljutine panus rohelise ja nutika linna arengusse: alates rattaringlusest, millega ühines esimestel kuudel juba mitukümmend tuhat linnaelanikku ja külalist ning lõpetades nutilahendustele tugineva Metallica suurkontserdi eduka korraldamisega.

14. aastat järjest korraldatud üle-eestilisel konverentsil tutvustavad uusi suundi rahvusvahelised tippesinejad. Seekordse kahepäevase kokkuusaamise peateema on heaoluturism. Samuti räägitakse andmete kasutamisest, tegemaks turismiäris suuri otsuseid, ja kohaturundusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles