Arstide nappus venitab ravijärjekordi (2)

Meelis Kalme
Copy
Pärnu haigla klienditeeninduse juht Lea Kalda tõdes, et kuigi haigekassa aru­anne ei anna olukorrast täielikku ülevaadet, on ravijärjekorrad mõnikord tõesti pikemad, kui võiksid.
Pärnu haigla klienditeeninduse juht Lea Kalda tõdes, et kuigi haigekassa aru­anne ei anna olukorrast täielikku ülevaadet, on ravijärjekorrad mõnikord tõesti pikemad, kui võiksid. Foto: Mailiis Ollino

Eriarstile peaks Eesti haiglates saama kuue nädala ehk 42 päeva jooksul. Paraku jääb ettenähtud ajaga tohtri jutule pääsemine paljudele abivajajatele helesiniseks unistuseks. Haigekassa raporti põhjal ületavad Pärnu haiglaski järjekorrad üsna mitmel erialal mõistliku pikkuse kuni kolm korda. Suvepealinnas on pika ootamise põhjus proosaline ja paljudele aimatav: arste ei jätku.

“Patsientidele on kahtlemata olu­line, et eriarsti vastuvõtule saaks võimalikult kiiresti,” tunnistas Pärnu haigla klienditeeninduse juht Lea Kalda. Tõdedes, et kuigi haigekassa aruanne ei anna olukorrast täielikku ülevaadet, on ravijärjekorrad mõnikord tõesti pikemad, kui võiksid.

“Ooteaeg sõltub otseselt sellest, kas meil piisab spetsialiste, kes osutaksid teenust nii ambulatoorselt kui ­statsionaaris. Pikemalt peab kindlasti ootama ka siis, kui soovitakse kindla eriarsti juurde, kellega on kas hea ­suhe või keda lähedased on soovitanud,” selgitas Kalda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles