Kesklinna sillal riskitakse iga päev (1)

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Kesklinna silla küsitava kandevõimega mängitakse vähemalt paarsada korda päevas. Eriti siis, kui ühissõidukid väikese pikivahega üksteise ­järel silda ületavad.
Kesklinna silla küsitava kandevõimega mängitakse vähemalt paarsada korda päevas. Eriti siis, kui ühissõidukid väikese pikivahega üksteise ­järel silda ületavad. Foto: Urmas Luik

Hinnanguliselt kordub Pärnu Kesklinna sillal iga päev vähemalt 200 korda liiklussituatsioon, kus liinibussid ületavad silda väiksema pikivahega, kui seda juba 30 aastat tagasi mõistlikuks peeti.

Pool neist juhtudest tekib linna ühistranspordi sõidugraafiku tõttu, kuivõrd nii Teatri peatuses Vee tänaval kui Tallinna maantee peatuses teisel pool jõge on liinigraafik koostatud linnavalitsuse nõudel nõnda, et eri bussid saabuvad peatusse enam-vähem ühel ajal. See on vastutulek reisijaile, kellel vaja ühelt ühissõidukilt teisele ümber istuda, näiteks kui tahetakse sõita haiglasse, ­kuhu kodupeatusest lähtuv buss ei suundu. Ja vastupidi, haiglast ­tulles istuda ümber koju viivale masinale.

Need bussid lahkuvad peatusest koos ja sõidavad sillale suure tõenäosusega üksteise sabas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles