Paatsalus avas uksed kohalik prügikogumismaja

Pärnu Postimees
Copy
Et vältida pidevat teede parandamist kruusa ja killustikuga, jõudis Paatsalu kandi rahvas järeldusele, et tuleb luua ühine prügimaja.
Et vältida pidevat teede parandamist kruusa ja killustikuga, jõudis Paatsalu kandi rahvas järeldusele, et tuleb luua ühine prügimaja. Foto: Piret Mäestu

Lääneranna vallas Paatsalus valmis kohaliku omaalgatuse programmi toel prügikogumismaja.

Projekti “Keskkonnast hooliv kogukond” eestvedaja Kaire Feldi sõnutsi ajendas Paatsalu kogukonda toetust küsima mitu probleemi, nagu kirjutas Lääneranna Teataja.

“Ühed suuremaid muresid olid meie piirkonna erateed, mis hävisid raskete prügiautode all just sügiskevadisel perioodil, kui maapind oli märg. Et vältida pidevat teede parandamist kruusa ja killustikuga, jõudsime olukorda analüüsides üheskoos järeldusele, et tuleb luua ühine prügimaja, mis asuks põhitee lähedal,” seletas eestvedaja.

Feldi jutu järgi oli muresid veel: kuivõrd on tegemist suvekodude piirkonnaga ja kinnistuomanikke ei pruugi olla prügiveopäeval kohal, oli jäätmeautode pääs kinnistutele raskendatud.

Lahendamaks eelmainitud muresid, otsustatigi kirjutada projekt ja küsida toetust kohaliku omaalgatuse programmist, mis sai rohelise tule. Õla pani alla ka Lääneranna vallavalitsus.

Feldi sõnade kohaselt võeti prügimaja kasutusse ja juba otsitakse lahendusi sellele, kuidas vähendada segaolmejäätmete teket ja julgustada prügimaja kasutajaid jäätmeid liigiti sortima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles