Pärnu linnavalitsus leppis Shalomi pakutud teenusehinnaga

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shalomi keskus Pärnus.
Shalomi keskus Pärnus. Foto: HILLE ROKK/PRNPM/EMF

Kuigi Pärnu selle aasta eelarves on laste varjupaiga ja päevakeskuse teenuse osutamiseks ette nähtud 62 500 eurot, maksab linnavalitsus Shalomi abikeskusele 74 896 eurot, sest Shalom polnud madalama hinnaga nõus.

Oktoobris otsustas Pärnu linnavolikogu linnaasutuse Pärnu pereabikeskus tegevuse 31. detsembrist lõpetada, põhjendades seda raha kokkuhoiu vajadusega. Novembris kuulutas linnavalitsus välja laste ööpäevase varjupaigas hooldamise ja laste päevakeskuse teenuse ostmise riigihanke, mille tingimused eelistasid Shalomi abikeskust.

Nii näiteks pidi pakkuja olema vähemalt aasta sotsiaalteenuseid osutanud. Sellisele tingimusele vastas Shalomi abikeskus, mis on üheksa aastat pidanud laste päevakeskust (aga mitte varjupaika), kuid ei vastanud pereabikeskuse töötajatest moodustatud mittetulundusühing, mille liikmed on aastaid mõlemat teenust osutanud.

Sotsiaalvaldkonna eest vastutav abilinnapea Jane Mets ei varjanud, et ta eelistab üht kindlat kandideerijat. Shalom kasutas olukorda ära ja küsis algul teenuste eest üle 82 000 euro aastas.

Riigihankekomisjon eesotsas Metsa poliitilise konkurendi abilinnapea Meelis Kukega lükkas Shalomi esimese pakkumise tagasi. Mets esindab linnavalitsuses Reformierakonda, Kukk Isamaa ja Res Publica Liitu.

Seejärel tegi Shalom uue pakkumise, küsides 2012. aastal mõlema teenuse eest 74 896, 2013. aastal 79 914 ja 2014. aastal 85 309 eurot.

Riigihankekomisjon oli sunnitud pakkumisega nõustuma, sest võimalikud konkurendid olid kõrvale tõrjutud ja linna ähvardas alanud aastast laste varjupaiga ja päevakeskuseta jäämine.

22. detsembril sõlmiti linnavalitsuse ja Shalomi abikeskuse vahel leping, mille järgi Shalom peab 2014. aasta lõpuni Pärnus laste päevakeskust ja varjupaika. Kuna hanke korraldamine venis, lubati kristlikul misjoniorganisatsioonil töötama hakata endistes pereabikeskuse ruumides.

“Järgmisel nädalal alustavad nad teenuse pakkumist juba Rääma 40b aadressil,” lubas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles