Pärnu Kesklinna sild suletakse täna uuringuteks

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu Kesklinna sild suletakse pühapäeval uuringuteks.
Pärnu Kesklinna sild suletakse pühapäeval uuringuteks. Foto: Madis Sinivee

Pärnu Kesklinna sild on täna 13–18 silla kandevõime uuringute tõttu liikluseks suletud, jalakäijad peavad kasutama merepoolset kõnniteed.

Üle silla ei pääse ükski sõiduk, sest silda koormatakse järjest raskemate veokitega, et mõõta selle vastupidavust. Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare ütlust mööda ei ületa raskused 70 protsenti silla kandevõimest, seega pole karta, et sild koormamise tõttu deformeerub.

Kesklinna sild suletakse pühapäeval liikluseks.
Kesklinna sild suletakse pühapäeval liikluseks. Foto: Erakogu

Jalakäijatele on avatud merepoolne kõnnitee, kus ei tohi seisma ja uuringuid vaatama jääda. Vahepeal võidakse silla jalgteed täielikult sulgeda, kuid ainult paariks minutiks.

Silla kinnipanek toob kaasa suuri muudatusi linnabusside sõiduplaanis. Sel ajal ei ole käigus linnabussid 5, 6, 10, 12 ja 19. Buss 14 sõidab ainult vasakkaldal Metsamajandist Kesklinna sillani.

Liin 25 sõidab tavapärase plaani kohaselt Audrust Tallinna maantee peatuseni. Edasi kulgeb bussi marsruut Rääma tänavat pidi Papiniidu ja Raja peatuseni.

Viie tunni jooksul on käigus ajutine liin 2 marsruudil Vana-Pärnu–Vana-Sauga–Laeva–Uus-Sauga–Oja–Haigla–Papiniidu–Mai–Turg–Bussijaam–Teater. Liinibuss 2 sõidab 20minutise intervalliga.

Liinibussi 2 Tallinna maantee peatus Oja tänavale, Papiniitu ja kesklinna sõiduks ning liinibussi 25 peatus Papiniitu sõiduks asub Rääma tänava alguses. Samas kohas peatuvad ka Tallinna poolt linna saabuvad maabussid, sealhulgas bussid 40 ja 18.

Liinibussi 13 sõiduplaan ja peatuskohad ei muutu.

Linnabussid 15, 16 ja 17 sõidavad tavapärase plaani kohaselt, kuid ära jääb Tallinna maantee peatus. Bussid võtavad peale ka Akadeemia tänava alguses (Sadama peatus).

Liinibuss 18 sõidab tavapärase sõiduplaani kohaselt, kuid ära jääb Teatri peatus. Tallinna maantee linnast väljuv peatus on nihutatud Vana-Rääma tänava ristmikust edasi.

Liin 40 poolitub silla kohal. Kesklinna ja Sindi (Tootsi) vahel sõidab buss tavapärastel aegadel, Tallinna maantee ja Sauga aleviku vahel muutub umbes pool sõiduaegu.

Bussi 40 ja muude Tallinna maantee linnast väljuvate busside peatus on nihutatud Vana-Rääma tänava ristmikust edasi.

“Tähelepanelik tuleb olla neil, kes soovivad sõita liinibussiga 18, 25 või 40 kaugemale piirkondadesse, nagu näiteks Tammiste, Audru või Sauga kool, ja kes alustavad teekonda kesklinnast. Kuna nimetatud liinibussid väljuvad Tallinna maantee peatusest edasi tavalisel kellaajal, peab aegsasti jalgsi üle silla bussile jõudma,” rääkis Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistik Toomas Talts.

Info bussiliikluse muudatuste kohta avaldatakse Pärnumaa ühistranspordikeskuse kodulehel.

Peale silla on täna pärastlõunal liikluseks suletud Tallinna maantee, Jannseni ja Rääma tänava ristmiku ja Kesklinna silla vaheline teelõik. Teisele poole jõge saab sõita Papiniidu silla kaudu.

Silla kandevõime uuring koosneb kahest osast. 2. veebruaril tehti sillal dünaamiline uuring, kus pandi sild kergelt vibreerima. Tulemuste põhjal koostati matemaatiline mudel ja nüüd kontrollitakse seda staatilise koormamisega.

Kui ilmastikuolud muutuvad selliseks, et pühapäeval ei saa silda kinni panna, annab linnavalitsus sellest eraldi teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles