Narkojoobes ja korduvalt juhiloata sõitnud mees mõisteti türmi

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Narkojoobes ja roolist korduvalt juhiloata tabatud Steven mõisteti üle kaheks aastaks vangi.
Narkojoobes ja roolist korduvalt juhiloata tabatud Steven mõisteti üle kaheks aastaks vangi. Foto: Tairo Lutter

Pärnu maakohus mõistis narkojoobes ja roolist korduvalt juhtimisõiguseta tabatud 25aastase Steveni enam kui kaheks aastaks vangi.

Stevenit on kolmel korral kriminaalkorras karistatud varguste eest. Viimatine kohtuotsus on 2018. aasta märtsist, mil talle mõisteti liitkaristusena kaks aastat, kuus kuud ja 23 päeva trellide taga. Möödunud aasta aprillis vabastati Steven enne tähtaega katseajaga 2020. aasta oktoobrini, millest kuus kuud viibis ta elektroonilise valve all.

Sel korral süüdistati Stevenit korduvas juhiloata sõitmises mullu 10., 23. ja 24. detsembril, kui ta keeras isikliku Volvo sõiduauto rooli. Samuti tabati ta Opeli sõiduauto roolist selle aasta 12. jaanuaril.

Peale juhiloata sõidu oli jõululaupäeval roolist tabatud Steven narkojoobes. Eesti kohtuekspertiisi instituudi uuringuakti kohaselt leiti Steveni uriiniproovist amfetamiini, metüleendioksüt, diasepaami ja nordasepaami.

Kohtueelses menetluses saavutasid süüdistatav ja tema kaitsja prokuröriga kokkuleppe.

Sel korral mõisteti talle kaheksa kuud vangistust, millele lisandus varem kandmata jäänud aasta, neli kuud ja 28 päeva. Kokku peab Steven trellide taga veetma kaks aastat ja 28 päeva.

Kohtu otsusel konfiskeeriti tema Volvo. Peale selle mõisteti menetluskuludena riigituludesse 1265,4 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles