Pärnu kiirabi tehtud koroonatestid olid negatiivsed

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Kiirabi
Kiirabi Foto: Mailiis Ollino

Möödunud ööpäeval tegi Pärnu haigla kiirabi COVID-19 viirusinfektsioonide sümptomite avaldumise peale kaks väljasõitu ja võttis uue koroonaviiruse kahtlusega patsientidelt vastava analüüsi. Kella 15ks selgunud analüüsivastused osutusid negatiivseks.

“Tänase seisuga meil ühtki COVID-19 viirusega nakatunud patisenti tuvastatud ei ole. Lähtume oma töös terviseameti juhtnööridest ja hoiame avalikkust kursis,” sedastas Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets, kes juhtis tähelepanu, et COVID-19 viirusesse haigestumise kahtluse korral tuleks nõu pidada oma perearstiga või helistada 1220 perearsti nõuandeliinil. Tõsisema tervisemure nagu hingamisraskuste puhul tuleks helistada hädaabinumbril 112. “Kindlasti ei tohiks pöörduda otse haigla erakorralise meditsiini osakonda, sest sellisel juhul võib inimene võimalikku viirust levitada teistele ruumis viibijatele,” toonitas Suhhostavets ja tuletas meelde, et seoses levivate respiratoorsete viirusinfektsioonidega kehtib Pärnu haiglas külastuskeeld.

Patsientidele on lubatud tuua pakke ja väikesaadetisi, kuid need tuleb jätta haigla infolauda, kust need toimetatakse haiglaravil olijatele. Pakile palutakse korrektselt märkida patsiendi nimi ja osakond.

Terviseamet soovitab korraldajatel lükata rahvusvahelised üritused maailmas leviva koroonaviiruse tõttu aasta teise poolde.

Praeguseks on Eestis registreeritud 16 koroonaviirusesse nakatumise juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles