Mitu raamatukogu suleb ajutiselt uksed

Kati Saagim
Copy
Lääneranna vallas on raamatukogud suletud 1. maini. 
Lääneranna vallas on raamatukogud suletud 1. maini. Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Seoses valitsuse otsusega kehtestada koroonaviiruse leviku peatamiseks eriolukord, suletakse ajutiselt mitu Pärnumaa raamatukogu.

Pärnu keskraamatukogu ning haruraamatukogud Audrus, Lindil, Jõõpres, Lavassaares, Aruväljal, Tõstamaal, Pootsis, Tõhelas ja Paikusel jäävad suletuks 16.–30. märtsini.

Samuti on kõik märtsi ja aprilli üritused tühistatud.

Raamatuid saab tagasi viia tagastuskastidesse. Suletud päevadel on viivis peatatud.

“Kes tahab kodusolemise ajaks lugemist varuda, saab seda teha täna ja homme,” kirjutas keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas.

Tori vallaski võeti vastu otsus kõik raamatukogud esmaspäevast kaheks nädalaks sulgeda.

See-eest Lääneranna vald peatas 12 raamatukogu töö homsest 1. maini.

“Meil on praegugi siin raamatukogus järjekord,” märkis Lihula raamatukoguhoidja Ulvi Põhako. “Ei oskagi öelda, mis tulevikus saama hakkab.”

Häädemeeste vallas jäävad raamatukogud avatuks, kuid külastajatel soovitatakse asutusega siiski suhelda telefonitsi või elektrooniliselt. Peale selle kutsutakse inimesi üles kasutama tagastuskasti. 

Kilingi-Nõmme raamatukogu juhataja Ene Heili sõnutsi ei ole Saarde valla raamatukogude avamisaegadele piiranguid seatud. “Meil käib siin vähe inimesi, seega eks näis,” nentis Heil. 

Põhja-Pärnumaa raamatukogud jäävad samuti avatuks, kuid seatakse piirangud. “Üritusi ei korraldata ja raamatukogudes ei saa viibida meelelahutuslikul eesmärgil,” teatas raamatukogu direktor Monika Jõemaa.

Seejuures paneb Jõemaa inimestele südamele, et haigustunnustega ei mindaks raamatukokku. “Vastasel juhul nakatuvad sealsed töötajad ja kaaskodanikud, mille tulemusel tuleks raamatukogud sulgeda,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles