Viiruspuhang hoiab kergemate tervisehädadega inimesed haiglast eemal

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla EMO arstil-praktikandil Madli Sitskal pole viiruspuhangu tõttu tööst puudus, ehkki patsiente on veidi vähemaks jäänud.
Pärnu haigla EMO arstil-praktikandil Madli Sitskal pole viiruspuhangu tõttu tööst puudus, ehkki patsiente on veidi vähemaks jäänud. Foto: Kätlin Muru

Uue koroonaviiruse puhangu ajal on Pärnu haigla erakorralise meditsiiniosakonna (EMO) uksest sisseastujate arv vähenenud ja väiksemate tervisemuredega ei pöörduta haiglasse kergekäeliselt.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Margit Suhhostavetsi sõnade kohaselt töötab EMO täistuuridel ja kõik sinna pöördujad saavad abi.

“Oleme täheldanud, et inimesed on väga hästi informeeritud eriolukorrast, mõeldakse enne oma tulek läbi ja pisimuredega ei tulda,” seletas Suhhostavets. “Ka COVID-19 nakkuse kahtlusega ei tulda otse haiglasse. Seetõttu on pöördumiste arv isegi veidi kahanenud. Kogu EMO töö on korraldatud terviseameti juhtnööride järgi ja COVID-19 kahtlusega patsiendid toob kiirabi haiglasse eraldi sissepääsu. Kõik on tehtud nii, et teised patsiendid ei puutuks nendega võimaliku nakkusohu tõttu kokku.”

Suhhostavets märkis, et kui veel viirusleviku alguspäevadel saabus paar sümptomitega inimest EMOsse, siis tänu meedias avaldatud infole on inimeste teadlikkus tõusnud ja selliseid pöördumisi enam ei ole.

“Inimesed pöörduvad juhiste kohaselt kas oma perearsti või häirekeskuse poole ja kiirabi on käinud kodus proove võtmas,” lausus kommunikatsioonispetsialist.

Sellest nädalast on avatud eritelefon 1247, kuhu inimestel on võimalik COVID-19 puudutavate küsimustega otse helistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles