Haigussümptomiteta kliendil diagnoositi laustestitud Tammiste hooldekodus COVID-19 

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Töötajaid, kellel oli proovivõtmise ajal vaba päev, testiti Tammiste hooldekodu õuel.
Töötajaid, kellel oli proovivõtmise ajal vaba päev, testiti Tammiste hooldekodu õuel. Foto: Erakogu

Üleeile võeti Tammiste hooldekodus ja selle allasutuses Jõõpres ette laustestimine. Ühe haigussümptomiteta hoolealuse koroonaproov osutus positiivseks. Veel pole teada kõigi töötajate proovide tulemus.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhataja Kadri Juhkam kinnitas, et tõepoolest diagnoositi Tammiste hooldekodu ühel kliendil uus koroonaviirus.

Tammiste hooldekodus on neli maja: London, Brüssel, Pariis ja Tiel. Juhataja Riido Villupi sõnutsi tuvastati uus koroonaviirus COVID-19 Pariisi elanikul. Tema toakaaslase proov on negatiivne.

Villupi sõnutsi polnud uue koroonaviiruse diagnoosi saanud hoolealusel ainsatki haigussümptomit. “Sellepärast ongi massiline testimine hea, et saab varem jaole,” lausus ta.

Juhkami sõnutsi on neil väike kahtlus, et tegemist on valepositiivse prooviga. “Meil pole aga võimalik praegu kinnitada, et see kahtlus peab paika,” ütles ta.

“Sellel inimesel oli olnud varem muu nakkus,” selgitas Juhkam. “Teised haigustekitajad võivad aeg-ajalt mõjutada testitulemusi. See on teistegi nakkushaiguste testidega nii.”

Positiivse proovi andnule tehakse kordustest. “Seni käitume temaga kui positiivse juhuga,” märkis Juhkam.

Hooldekodu reageeris tänasele uudisele nii tõsiselt kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles