Positiivseid testitulemusi ei tulnud juurde

Pärnu Postimees
Copy
Kõik ööpäeva jooksul pärnumaalastelt võetud proovid osutusid negatiivseks.
Kõik ööpäeva jooksul pärnumaalastelt võetud proovid osutusid negatiivseks. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Terviseameti andmete kohaselt analüüsiti viimase ööpäeva jooksul Pärnumaal 51 koroonaviiruse testi, millest ükski ei osutunud positiivseks.

Pärnumaal on tehtud 3188 testi: 3090 on andnud negatiivse vastuse ja 98 positiivse.

Terviseameti Lääne regiooni juhi Kadri Juhkami andmete järgi on viiruspuhangu ajal Pärnu haiglasse ravile toodud 28 koroonaviiruse positiivset inimest. Praegu viibib haiglas 13 inimest, kolm on surnud ja 12 koju pääsenud.

Terviseameti jälgimise all on 16 positiivse testitulemuse andnud inimest ja 21 nende lähikondset.

Juhkam ütles, et jälgimise all olijatele helistatakse ja küsitakse nende tervisliku seisundi kohta ja tuletatakse meelde, et nad täidaksid karantiini tingimusi. Seda kontrollib politseigi. “Iga päev me ei helista, aga mõne päeva järel küsime üle,” lausus ta.

Juhkam märkis, et üldiselt peavad kodusel ravil koroonahaiged ja nende lähikondsed liikumispiirangutest kinni, ent on ette tulnud juhtumeid, kus viiruskandjad on otsustanud kodust välja minna.

“Rohkem probleeme on olnud nooremate inimestega, kes ei suuda kodus püsida, aga on mindud ka koeraga metsa jalutama ja võetud ette poeskäik,” ütles Juhkam.

Eestis kokku tehti ööpäeva jooksul 1124 testi, millest 1,2 protsenti ehk 13 analüüsi osutusid positiivseks. Tänaseks on Eestis tehtud 49 527 esmast testi, nendest 1660 ehk 3,4 protsenti on olnud positiivsed.

Koroonagraafik 28.04.20
Koroonagraafik 28.04.20 Foto: Pärnu Postimees

Ööpäevaga lisandus maakonniti kõige rohkem positiivseid Ida-Virumaal (6), samuti Harju- (4) ja Lääne-Virumaal (3). Testi tulemused jagunevad ühtlaselt vanusegrupiti: kõige nooremad positiivse testitulemusega inimesed kuuluvad kümne kuni 14aastaste sekka, kõige eakam on üle 85.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 91 inimest, kellest üheksa on juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 240 isikut. Ööpäeva vältel ei lisandunud surmajuhtumeid. Eestis on koroonaviiruse tõttu surnud 50 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles