Taas puhuvad kõik

Kati Saagim
Copy
Harilikust hõredama liikluse tõttu jäid joobes juhid liikluses rohkem silma kaasliiklejatelegi.
Harilikust hõredama liikluse tõttu jäid joobes juhid liikluses rohkem silma kaasliiklejatelegi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Politsei jätkab “Kõik puhuvad” politseireididega, mis märtsis koroonaviiruse leviku tõttu ajutiselt peatati. 

“Lähtuvalt terviseameti hinnangust, et viiruse leviku oht on Eestis madal, alustame uuesti “Kõik puhuvad” reididega. Joobekontrollide ajal järgib PPA terviseameti soovitusi, et hoida kõigi nakatumisoht minimaalne,” selgitas PPA juhtkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

Kuigi eriolukorras on liiklussagedus tuntavalt vähenenud, on tänavu tabatud niisama palju joobes juhte kui eelmisel aastal. Märgatavalt on aga suurenenud kriminaalses joobes ja kahanenud jääknähtudega tabatud sõidukijuhtide hulk.

“Jääknähtudega juhtide väiksem avastamine on kindlasti seotud reidide ärajätmisega, kus enamasti tabatakse just väiksema joobemääraga juhte. Samal ajal jätkas politsei joobekontrollidega tavapärase liiklusjärelevalve käigus ja harilikust hõredama liikluse tõttu jäid joobes juhid rohkem silma kaasliiklejatelegi, kes sellest häirekeskusele teada andsid,” rääkis korrakaitseametnik.

Loigo paneb kõigile südamele, et joobes juhtimise suhtes kehtiks ühiskonnas nulltolerants. “Lähedastel, sõpradel ja kõigil ülejäänud inimestel on võimalik päästa elusid, kui alkoholi tarvitanut takistatakse rooli taha istumast või teatatakse sellest hädaabinumbril 112. Parim on see, kui joobes inimene ise mõistab, et ei tohi autot juhtida. Kui seda vältida ei õnnestu, tuleks anda politseile ohtlikust juhist teada,” rõhutas Loigo.

Tänavu on tabatud 2227 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 1032 on olnud üle 1,5promillises ehk kriminaalses joobes. Möödunud aastal samal perioodil võeti vahele 2280 alkoholi tarvitanud juhti, kellest 883 suhtes alustati kriminaalmenetlust.

Tänavu 28. aprillini on Pärnumaal tuvastatud 141 joobes juhti, mullu oli neid 147.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles