Uusi nakatunuid ei tulnud juurde

Pärnu Postimees
Copy
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi uue koroonaviiruse suhtes ööpäeva jooksul 14 korral ja kõik testid osutusid negatiivseks.
Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi uue koroonaviiruse suhtes ööpäeva jooksul 14 korral ja kõik testid osutusid negatiivseks. Foto: Dmitri Kotjuh/ Järva Teataja

Terviseameti teatel analüüsiti Pärnumaa inimesi uue koroonaviiruse suhtes ööpäeva jooksul 14 korral ja kõik testid osutusid negatiivseks.

Pärnu maakonnas on üldse tehtud 4871 testi ja nakatunuid tuvastatud 140 ehk positiivseks on osutunud 2,87 protsenti teste.

Kogu Eestis analüüsiti ööpäevaga 530 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest kahe ehk 0,4 protsendi tulemus oli positiivne.

Koroonagraafik 24.05.20
Koroonagraafik 24.05.20 Foto: Pärnu Postimees

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes lisandus üks positiivne testitulemus Harjumaale, ühel positiivse testitulemuse saanul polnud rahvastikuregistris maakonda märgitud.

Eestis vajab koroonaviiruse tõttu haiglaravi 39 inimest, neist üks on juhitaval hingamisel. Tänaseks on haiglast koju saadetud 317 inimest, lõpetatud 328 haigusjuhtumit.

Praeguse seisuga on tervenenud 1532 isikut. Neist 993 inimese haigusjuhtum on lõpetatud (64,8 protsenti), 539 puhul (35,2 protsenti) on positiivsest testist möödunud üle 28 päeva ja inimene ei viibi haiglaravil.

Surmajuhtumeid ei tulnud ööpäeva jooksul juurde. Koroonaviirus on Eestis nõudnud 64 inimese elu, neist kaheksa Pärnumaal.

Eestis on kokku tehtud ligikaudu 76 000 esmast testi, nendest 1823 ehk 2,4 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet tuletab meelde, et hoolimata eriolukorra lõppemisest tuleb koroonaviiruse leviku vältimiseks endiselt nii hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda kui kaaskodanikega küllalt vahet hoida. Viirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisest alla kahe meetri kaugusel.

COVID-19 on piisknakkushaigus, mida põhjustab aevastamisel ja köhimisel inimeselt inimesele ning saastunud pindade ja pesemata käte kaudu leviv SARS-CoV-2 viirus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles